Deelnamerecord tijdens dertiende editie Oldemeijercross

Oct 21, 2017

HARDENBERG – De Oldemeijercross werd op zaterdag 21 oktober voor de dertiende keer georganiseerd door Spurt ’88. De eerste wedstrijd van de Vechtdal Crosscompetite trok een record aantal deelnemers. Veel lof was er voor de organisatie en het aantrekkelijke en pittige parcours dat was uitgezet rondom recreatieplas de Oldemeijer.

Het prachtige parcours was vanaf de start- en finishlocatie goed te overzien voor het publiek. De deelnemers kregen veel heftige klimmetjes, passages met mul zand en lastige afdalingen rondom recreatievijver de Oldemeijer voorgeschoteld. Circa 400 lopers deden mee aan het evenement. Dit betekende wederom een deelnamerecord, een teken dat de Oldemeijercross een geliefd sportevenement is in de regio.

Jeugd
Voor de jeugd was een nieuw uitdagend parcours van 1250 meter uitgezet. Bij de jongens tot 9 jaar was Nout Meijer de snelste in een tijd van 6:03. Wouter Seppenwoolde won bij de jongens tot 12 jaar in 4:58. Het parcoursrecord bij de meisjes tot 9 jaar kwam op naam van Dianthe Scherphof met 5:37. Esmee Vis won bij de meiden tot 12 jaar in 5:36. Bij de jongens tot 15 jaar won Rik Michiel Meinen in 5:22. Joyce Tromp was de sterkste bij de meiden tot 15 jaar in 5:52.

Mooie prestaties
Nick Marsman won vol overtuiging de zes kilometer in een tijd van 21:41. De snelste vrouw op deze afstand was Aline Kooistra in een tijd van 26:08. De negen kilometer werd gewonnen door Danny Koppelman in 31:44. Saskia Schutte won het hoofdnummer knap in 41:09.

Spurtatleten
Thijs Dorgelo werd tweede op de 1250 meter in een mooie tijd van 6:25. Nora Assink werd derde in 5:46 bij de meisjes tot 12 jaar. Wieteke Terlouw werd derde bij de meiden tot 15 j. in 15.54. Alie Botter pakte een tweede plaats bij de dames tot 50 jaar in 19:02. Ineke Nawijn werd knap derde in 34:17 op de 6 km bij de dames tot 40 jaar. Roelof Hutten behaalde een derde plek bij de masters in 26:55. Marleen Herbert werd eerste van de senioren in 43:06.

De organisatie van de Oldemijercross wil graag alle sponsoren en vrijwilligers bedanken die ervoor hebben gezorgd dat de dertiende editie van de Oldemeijercross een groot succes is geworden. De volgende wedstrijd in de Vechtdal Crosscompetite is de Zwarte Dennencross op 18 november in Staphorst.Labels:
Categorie: