N34 Loop groot succes

Nov 11, 2018

De N34 Loop, de 5 km loop tussen Gramsbergen en Hardenberg  ter gelegenheid van de opening van de N34, was in meerdere opzichten een groot succes.

In de eerste plaats door de overweldigende belangstelling om mee te doen aan dit eenmalige event,  en zeker ook door de sportieve prestaties van de lopers waaronder, niet verrassend, heel veel leden van het organiserende Spurt88.

De belangstelling voor de loop was zo groot, dat door de provincie om logistieke redenen een limiet werd ingesteld van uiteindelijk 400 deelnemers. Dat aantal was al heel snel na opening van de inschrijving bereikt. Maar tot op de laatste dag meldden zich nog belangstellenden aan, maar de limiet van 400 bleef bestaan. En helaas, een volgende N34 Loop is niet te verwachten.

Om exact 11.30 uur gingen de lopers even ten noorden van de Anerhof van start. De echte wedstrijdlopers hadden zich voorgenomen om eens een supersnelle tijd neer te zetten, een sneller parcours dan deze N34 Loop kom je niet vaak tegen. Doch deze lopers kwamen bedrogen uit. De straffe wind schuin van voren gooide behoorlijk roet in het eten en kostte toch veel extra tijd.  Uiteindelijk bleek Spurt-atleet René Ramaker de snelste van de 400 renners, hij kwam als eerste aan bij het nieuwe kruispunt ‘t Holt en passeerde de finish na 18 minuten en 43 seconden.
Vier seconden later passeerde Reinier de Boer de streep, gevolgd door Rick Bennink. Zij bezetten hierdoor de podiumplaatsen bij de heren senioren.
De Emmense Nienke Overweg was de snelste vrouw in het veld. Zij bokste  daarvoor 21 minuten en 58 seconden tegen de wind, en kon daarmee de eerste plaats de categorie Dames 35 bezetten. Rozemarij Harlaar werd knap tweede in 24.54.

Laura Timmerman, zeer actief sporter en trainster bij Spurt88 kwam binnen na 23 minuten. Ën 2 seconden e won daarmee bij de dames senioren. Shanon Boerrigter volgde in 23.40, op de hielen gezeten door Rebecca Kelder in 24 rond.

Bij de Heren 35 finishte als eerste, Martijn van Goor uit Hardenberg. Naast hem op het podium stonden Richard Buls uit Sleen en Spurter Ben Smith.
Bij de mannen 50 bleek Aje Niks, triathlon atleet uit Westerhaar ook op de korte afstand goed uit de voeten te kunnen. Hij deed er 19 en een halve minuut over om in Hardenberg te finishen, als eerste in zijn categorie en als 4
e
in het totale veld. Bert Busman, ook een man van de lange afstand, werd tweede in 20.25.
Jeanet Overweg won bij de dames 50, in 24.56 Linda Breukelman volgde een halve minuut later als tweede. Verdere uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl

Foto's vind je hier 

 

Mooie video van Elbert Edelijn  

RTVOost verslag en video

Uitslagen en finish-foto’s Labels:
Categorie: