Oldemeijercross 2018 / Amsterdam marathon

Oct 21, 2018

Prima prestaties Oldemeijercross 2018

HARDENBERG – De Oldemeijercross werd op zaterdag 20 oktober voor de veertiende keer georganiseerd door Spurt ’88.  De eerste wedstrijd van de Vechtdal Crosscompetite trok wederom een groot aantal deelnemers. Onder prachtige omstandigheden en een zonovergoten parcours was het genieten  voor zowel deelnemer als toeschouwer.

Het prachtige parcours was vanaf de start- en finishlocatie goed te overzien voor het publiek. De deelnemers kregen veel heftige klimmetjes, passages met mul zand en lastige afdalingen rondom recreatievijver de Oldemeijer voorgeschoteld. Ca. 375 lopers deden mee aan het evenement, een teken dat de Oldemeijercross een geliefd sportevenement is in de regio.

Jeugd
Voor de jeugd was een uitdagend parcours van 1250 meter uitgezet. Bij de jongens tot 9 jaar was Ruben Rosier de snelste in een tijd van 5.22. Runar Slinkman won bij de jongens tot 12 jaar in 4:47. Bij de meisjes tot 9 jaar  was  Julia Seppenwoolde de snelste in 5:37.  Laura Boers  won bij de meiden tot 12 jaar in 4.54. Bij de jongens tot 15 jaar won Wouter Seppenwoolde in 4.37. Luena spijkerboer was de sterkste bij de meiden tot 15 jaar in 4.45.

Mooie prestaties

Nick Marsman won vol overtuiging voor de derde keer op rij de zes kilometer in een tijd van 20.50. De snelste vrouw op deze afstand was Yvonne Meijer in een tijd van 24.47. De negen kilometer werd gewonnen door Danny Koppelman in 30.31. Gerja Zielman won het hoofdnummer knap in 39.05.

Spurtatleten
Thijs Dorgelo werd derde op de 1250 meter bij de J-9 in een mooie tijd van 5.49. Wieteke Terlouw werd tweede bop de 3 km in 14.36. Roelof Hutten behaalde een vierde plek bij de masters in 26:55.

 

De organisatie van de Oldemeijercross wil graag alle sponsoren en vrijwilligers bedanken die ervoor hebben gezorgd dat de veertiende  editie van de Oldemeijercross een groot succes is geworden. De volgende wedstrijd in de Vechtdal Crosscompetitie is de Zwarte Dennencross op 17 november in Staphorst.

 

TCS Amsterdam Marathon

Zondag 21 oktober namen twee Spurt’88 atleten deel aan marathon van Amsterdam. René Ramaker en Pascal van Zon waren na een gedegen voorbereiding onder begeleiding van marathontrainer Freek Vosjan klaar voor de 42.2 km. René Ramaker liep in een tijd van 3.03.23 naar een fantastisch persoonlijk record. Pascal van Zon finishte knap in 3.21.47.Labels:
Categorie: