Spurt in Beeld

Aug 06, 2018

 Jubileumlogo

Jubileumfoto’s

 Het is al weer een tijd geleden dat er  met het oog op het jubileum van Spurt88 foto’s zijn gemaakt van de loopgroepen. Lopers en  trainers werkten enthousiast mee, wat een schat aan fraaie foto’s opleverde.

In de komende weken zullen er op de Spurt-site een aantal gepubliceerd worden. Op 15 september, bij het Spurt jubileum feest, worden meer foto’s gepresenteerd en wordt een boekje uitgegeven.     

De maandagse loopgroepen.

Bij Spurt’88 begint de week gelijk met volle kracht. De in het weekend opgebouwde energie moet er weer uit. Tenzij je net in het weekend een wedstrijd hebt gelopen, dan is er ’s maandags volop gelegenheid voor een hersteltraining.  

Er zijn op maandag vier loopgroepen, die allemaal beginnen om 19.00 uur. Alleen Laura start met haar recreanten een kwartiertje later.

Jacco Schutteman is nog niet zo heel lang trainer, vergeleken met de andere trainers op deze avond, en is vooral ervaringsdeskundige. Ondanks zijn drukke baan heeft hij toch al enkele marathons volbracht en heel veel andere wedstrijden.  Onder het lopen deelt hij zijn ervaringen met de andere lopers van zijn groep, die bestaat uit “gevorderde recreanten”. De grootte van de groep maakt duidelijk dat er heel wat lopers Jacco’s aanpak “Niet kletsen maar dóen” wel waarderen.

 


Bij de recreanten van Henk van Duuren gaat het er heel anders aan toe. Henk heeft jarenlang voor de klas gestaan en met zijn pedagogische ervaring weet hij het hoe en waarom van zijn trainingen precies uit te leggen. Inmiddels met pensioen, loopt Henk ook zelf nog wedstrijden en hoopt dat nog lang te kunnen doen. Henk hecht veel waarde aan loopscholing, want met een goede looptechniek verlaag je de kans op overbelasting en blessures en kun je nog tot hopelijk lang na je pensioen van het hardlopen genieten. Henk is er zelf een goed voorbeeld van.

 

Op deze maandagse training voor recreanten voelen zich blijkbaar vooral vrouwen thuis.

 

 

Gevorderde lopers komen bij Freek Vosjan volop aan hun trekken. Freek is de marathon-goeroe van Spurt, hij Freekheeft zelf talloze marathons achter der rug en hij is een nog steeds hardlopende vraagbaak voor iedereen die zich aan een marathon wil wagen. De trainingen van Freek zijn voor de echte diehards en kilometervreters. Dat gaat zover dat Freek soms moet adviseren om ietsje te minderen. Zijn lopers leggen op de trainingen vaak dusdanig grote afstanden af, dat Freek zelf de fiets maar pakt.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep Freek op maandag

 

 

Om kwart over zeven vertrekt Laura Timmerman met haar recreanten. Laura is een zeer ervaren loopster én fietser, en sportdocent. Zij weet dus wel hoe het moet en hoe ze dat moet over te brengen op haar pupillen. En met haar enthousiasme weet ze haar groep goed te motiveren.

 Laura maandag groep

 Labels:
Categorie: