Ploggen: nuttig hardlopen

Jul 26, 2018

Wij hardlopers vinden hardlopen op zich al een nuttige bezigheid: je doet wat voor de gezondheid van lichaam en geest. En onder het hardlopen heb je geen tijd om anderen lastig te vallen, afgezien van misschien soms een beetje in de weg lopen.
Nu heeft men in Zweden, waar al die gelukkige mensen wonen, bedacht dat je je onder het hardlopen niet alleen voor jezelf, maar ook voor "de maatschappij" nuttig zou kunnen maken, vooral voor het milieu. Namelijk, als je er toch loopt, de omgeving  te scannen op zwerfafval, dat netjes op te rapen en op een geschikt punt te deponeren. Bijvoorbeeld in een afvalbak.
Je start dan van je looptraining met een lege boodschappentas van de supermarkt en vult die met wat je onderweg tegenkomt. Het resultaat is dan een tevreden gevoel, een nóg intensievere -interval-training, en een schonere omgeving.
Deze gecombineerde bezigheid heet ploggen, en het wordt o.a. gepromoot door de Hardenbergse afdeling van de Lions. Meer informatie vind je o.a. hier en hier. Heb je ideeen over hoe je ploggen op een leuke manier kunt combineren met je training, laat het ons weten.
Ploggen

 Labels:
Categorie: