Hééél erg drukke week voor Spurters.

Jul 08, 2018

De atleten én organisatoren van Spurt’88 hebben wel een heel erg drukke week achter de rug. Er was veel om uit te kiezen, met als apotheose de fantastische Triathlon van Hardenberg. Het begon woensdag met de door Spurt georganiseerde Klepperstadloop. Deze stratenloop werd al voor de 22e keer gehouden. Voor deze loop hadden zich heel veel Spurters aangemeld als deelnemer, maar er hadden zich ook tientallen beschikbaar gesteld als vrijwilliger om de dag in goede orde te laten verlopen. Thijmen Lamberink, Hidde de Jonge, Jasmijn Lamberink, Herjan Gerrits en Marleen Herbert wisten een podiumplaats te veroveren.
Een dag later, op donderdag, liepen Thijmen en Jasmijn alweer een wedstrijd, nu in De Wijk. Ook hier wist Jasmijn knap op het podium te komen. Ze liep de 2,5 kilometer, waar ze slechts 10 minuten en 28 seconden voor nodig had. Dat was goed voor een tweede plaats.  Thijmen liep 1 km in 5.11, waarmee hij als 10e eindigde.

Zaterdag was het feest in het zonovergoten Hardenberg, met alweer de derde Triathlon. Triathlon 2018

Dit evenement wordt mede-georganiseerd door Spurt'88, en ondersteund door vele vrijwilligers van Spurt-huize. Het aantal deelnemers was weer gegroeid, wat ongetwijfeld ook komt doordat steeds meer Spurters, toch echte hardlopers, enthousiast worden over dit multidisciplinaire festijn. Het is lastig om de Spurters  uit de uitslagen te destilleren, want ze schrijven niet in als lid van Spurt’88 maar onder hun eigen naam, of onder de naam van hun team. Het is een van de charmes van dit evenement dat het mogelijk is om de zware opgave die een triathlon vormt, te delen met anderen. Dus wordt er massaal ingeschreven als team, waarvoor dan ludieke namen bedacht worden, met familieleden, collega’s of bevriende sporters van Spurt of van andere verenigingen. Uitgebreide uitslagen zijn te vinden op de site van Triathlon Hardenberg.
Ook was er nog een enkele recalcitrante Spurt-dame die er de voorkeur gaf aan om Tot de Nek in de Drek te gaan in Vriezenveen. Hiervan is geen uitslag bekend.

 

 Labels:
Categorie: