Zonnewende Fietsloop Training

Jun 30, 2018

Op woensdagavond 27 juni organiseerden de trainers van Spurt’88 de Zonnewendeloop, een fietslooptraining over ca 21 kilometer. Deze speciale training was een idee en initiatief van Henk van Duuren. Henk, naast loopliefhebber ook fanatiek vogelaar,  verzorgt ook jaarlijks een training onder het motto ”Vogeltjes kijken”, Daarbij wordt de gezamenlijke loop van 10 kilometer al rennend wordt afgelegd, in een dusdanig tempo dat je niet het zwart voor de ogen ziet, maar juist kunt genieten van de mooie natuur die Hardenberg rijk is. En misschien een vogel kunt spotten..
De Zonnewendeloop, omstreeks de langste dag van het jaar, staat niet alleen in het teken van samen lopen, maar ook samen fietsen. Spurters gingen met éen of twee maatjes van start. De route kon afwisselend rennend en fietsend afgelegd worden Gedurende deze tocht mocht  zo vaak als gewenst van functie gewisseld worden. Je hoefde niet dezelfde afstand te lopen of te fietsen. De loopsnelheid deed er ook niet toe, zodat een snelle loper gerust met een recreatieve loper een team kon vormen. Het ging om het genieten van het lopen, het fietsen en de omgeving, zonder wedstrijdelement. 
De belangstelling was groot. Normaal lopen er vier groepen op woensdagavond, en vrijwel alle lopers deden mee. Maar er waren ook deelnemers van andere Spurtloopgroepen , en ook een paar niet-Spurters. Bij elkaar ruim 80 mannen en vrouwen, die er veel plezier aan beleefden. Al is 21 kilometer wel een halve marathon, dus was er ook blijdschap toen de finish in zicht kwam. Nagenieten in het mooie clubgebouw, douchen, een drankje en de verhalen kwamen als vanzelf los.

En volgend jaar wendt de zon weer.
Plezier in fietsen en lopen

Meer zeer fraaie foto's van Henk vind je hier.Labels:
Categorie: