Medaillewedstrijd

Apr 23, 2018

Zaterdag 28 april is in Nijverdal de eerste van de vier jaarlijkse medaillewedstrijden. De medaillewedstrijden zijn alleen voor pupillen en junioren en is een drie of vierkamp met de technische nummers. Er zijn per jaar 4 wedstrijden.

De jeugdleden zijn daar vanaf februari over geïnformeerd en in de weken voorafgaand aan een wedstrijd ontvangen ze allemaal een aantal keer een uitnodiging of zich op te geven. Deze keer gaan 15 jonge Spurters mee:

Suze Abbink MPA         Medaiilwedstrijd
Evelien Abbink MPC
Thijs Dorgelo JPB
Madelief Verweij MJD
Huwaidah Haruna MPA
Jasper Veneman JJD
Iris Veneman MPB
Marijn Verweij JPC
Hidde de Jonge JPC
Kai Kappert JJD
Naomi Schotborg MPA
Marieke Welleweerd MJD
Sem Dolk JPC
Juda Dolk JPA
Julia Eggengoor MPA

Er is geen wedstrijdelement. Kortom geen 1, 2 en 3. Het gaat om het meten van de voortgang van de eigen prestaties. Je kunt wel zien hoe je ten opzichte van de anderen hebt gepresteerd (dus wel hoeveelste je was op een onderdeel) maar daar zit geen prijs aan. Op het eind van het seizoen krijg je afhankelijk van je prestaties een medaille of een vaantje. Op alle onderdelen wordt dan gekeken hoe je ten opzichte van de “limieten” hebt gepresteerd. Je kunt een gouden, zilveren of bronzen limiet halen. In het twents wedstrijdboekje staat achterin het één en ander uitgeled over de manier waarop dat werkt.

Bij de jongens in Thijs Dorgelo wel een kanshebber op gouden limieten. Bij de meisjes zijn de verwachtingen dat Huwaidah er wel een paar haalt. Maar.. het gaat uiteindelijk om de eigen prestatie en of die beter was dan de vorige keer.

We wensen onze jeugdleden allemaal een heel succesvolle medaillewedstrijddag, met in ieder geval veel plezier.

De foto is overigens van een eerdere medaillewedstrijd.Labels:
Categorie: