Pascal loopt Marathon PR

Oct 08, 2017

Op zondag 8 oktober ging onder perfecte omstandigheden de 34e marathon van Eindhoven  van start. Twee Spurters en twee ex-Spurters waren hiervoor naar het zuiden gereisd. Bij 14 graden en nauwelijks wind waren de verwachtingen hoog gespannen, de voorbereiding was intensief geweest. Maar het was wel de marathon, dus dan weet je dat niets vanzelfsprekend is en makkelijk ging het niet. Pascal van Zon  liep lekker  tot de beruchte 35e kilometer. Toen begon het zwaar te worden. Geen wonder, want hij liep sneller dan ooit tevoren, en hij wist het tempo tot aan de finish vol te houden. Met een tijd van 3.15.39 ging hij over de finish. Natuurlijk was hij hiermee heel tevreden, want het betekende een verbetering van pakweg 3 minuten van zijn PR. Deze tijd was goed voor een 350e plaats in de ranglijst, niet slecht bij 2300 startende marathonlopers.
Pascal op weg naar zijn Marathon PR

Jan Timmerman had echter zijn dag niet. Tot aan kilometer 30 liep hij nog prima op zijn PR-schema. Daarna begon de hamstring, die de laatste twee weken zijn aanwezigheid al een paar keer had laten voelen, op  te spelen. Uiteindelijk nam Jan de bittere maar verstandige beslissing om te stoppen, om verdere schade te voorkomen
De eveneens gestarte ex-Spurters, die toch nog steeds een binding met de club hebben, waren Kevin Timmerman en Manon Herbert.  Kevin eindigde in 3.22.54, Manon volgde ietsje later in 3.55.02

  Pascal, Kevin, Manon en JanLabels:
Categorie: