Marijke Vreugdenhil mét PR derde in Dalfsen

Sep 04, 2017

Zaterdag 2 september werd er feestgevierd in Dalfsen. In ieder geval voor de hardlopers en hun supporters, met het Plinq Loopfestijn. Er waren enkele Spurtlopers op het feestgedruis afgekomen, vooral liefhebbers van de halve marathon. Vier heren langeafstandlopers verschenen aan de start. De fraaie omgeving van Dalfsen, met een aantrekkelijk parcours , en de goede weersomstandigheden droegen ongetwijfeld bij aan de goede prestaties. Desondanks bleek voor de heren het podium deze keer iets te ver weg.

Maar niet voor Marijke Vreugdenhil. Marijke had kort van te voren besloten om in Dalfsen te starten op de tien kilometer, vooral omdat ze een week eerder in Sibculo al goed gepresteerd had. In overleg met haar personal coach Harry Breukelman had ze een ambitieus maar haalbaar plan opgesteld, met een schema van 4.10 min/km voor ogen. Na de start voelde ze gelijk al dat ze goed zat, en liep ze een tijdje met een groepje mannen mee. Op de dijk hadden ze een beetje tegenwind, maar het was goed te doen en kon ze op haar groepje uitlopen. De tweede helft liep zelfs nog beter, en zo kon Marijke uiteindelijk finishen in 41.50. Dat lag wel heel dicht bij het oorspronkelijke doel, en ze verbeterde hiermee haar PR. Deze prestatie leverde haar naast een heel tevreden gevoel en een compliment van de coach ook nog een derde plaats op.
Op bijgaande foto staat Marijke rechts.               Marijke Vreugdenhil (r) 3e in Dalfsen

Loopfestijn Dalfsen
V 10 km
Marijke Vreugdenhil       41.50  3
e

Halve marathon, heren
Pascal van Zon                  1.35.57
Bert Busman                     1.35.58
Jan Timmerman               1.42.01
Roel Otten                         1.49.15

Gerrit Veurink.                  1.48.54

Alkeloop Alteveer-Kerkeveld
H50, 10 km
Henny Berends                 52.58Labels:
Categorie: