Druk weekend voor Spurt’88 met goede prestaties.

Jun 25, 2017

Druk weekend voor Spurt’88 met goede prestaties.

Vrijdag 23 juni was de datum voor de 23e editie van de Banthumloop, waar met 1000 inschrijvingen een record aantal deelnemers aan de start verscheen. Natuurlijk waren veel lopers van Spurt’88 van de partij en lieten zich goed gelden, vooral op de 10 km. Zo liep Jan Pullen met 35.18 op de 10 km knap de 4e tijd bij de senioren. Herjan Gerrits uit Hoogenweg werd derde bij de heren 40, in 39.54. Bij de dames liep de uit Bergentheim afkomstige Marleen Herbert naar de eerste plaats in 43.19, gevolgd door de haar zus Manon, die tot nog niet zo lang geleden ook voor Spurt’88 uitkwam. Het podium werd gecompleteerd door Henrieke Ramaker, die derde werd in 44.26.
Op de 5 km liep Roelof Hutten 19.54 naar een derde plaats.
Ook de Spurt-jeugd is op de goede weg. Juan Oldehinkel wist als snelste te eindigen bij de M14+ op de 1500 meter, in 5.08.Herjan Gerrits nadert de finish

Zaterdag 22 juni ging in Ommen de eerste editie van de Vechtdaltrail van start. Trail runnen is niet anders dan hardlopen in de natuur, in ieder geval gaat het niet over verharde wegen en al helemaal niet over een atletiekbaan. Door de wisselende ondergrond is het lopen dan ook uitdagender dan bij een wegparcours, maar hardlopen in de natuur is dubbel genieten. Het Vechtdal, en zeker ook Ommen, staat bol van de fantastische natuur en is dan ook bijzonder geschikt voor een aantrekkelijk trailparcours. Er werd gestart in drie afstanden 17, 28 en 44 km. Afstanden die zowel voor de beginnende trailer als voor de ervaren trailloper aantrekkelijk en uitdagend zijn. Het parcours door het mooie Vechtdal zal deelnemers van buiten de streek de ogen geopend hebben, maar ook deelnemers uit de omgeving zelf konden nieuwe paden en verrassende uitzichten ontdekken. Of dat ook opgaat voor de winnaar bij de dames, Marijke Vreugdenhil, is echter de vraag. Zij woont in Ommen en bij haar wekelijkse trainingen Spurt’88 heeft ze al heel wat natuurgebieden doorkruist. Haar prestatie, 17 km in , is er niet minder fraai om en smaakt naar meer.

Ook zondag werd gelopen, in Zwolle werd de "Heel Holterbroek Holt" loop georganiseerd. Jan Pullen deed mee, en niet zomaar. Hij liet alle andere deelnemers op de 10 km achter zich, werd overall winnaar  in een fantastische 35.20.

 

Banthumloop

 

M40, 10 km

 

Herjan Gerrits                   39.54     3e

 

 

 

Vsen, 10 km

 

Marleen Herbert             43.19     1e  

 

Henrieke Ramaker         44.26     3e

 

 

 

M50, 5 km

 

Roelof Hutten                  19.54     3e           

 

 

 

M14+, 1500 m

 

Juan Oldehinkel               5.08       1e

 

 

 

Vechtdal Trailrun Ommen,

 

Vsen, 17 km

 

Marijke Vreugdenhil                     1e

 

 

 

Heel Holterbroek Holt, Zwolle

 

10 km

Jan Pullen                           35.2-0   1eLabels:
Categorie: