Hardlopen met AZC bewoners

Apr 04, 2017

Vanuit het AZC is er, in samenwerking met Spurt’88, een hardloop clinic gestart. Elke woensdagavond wordt er getraind op het terrein het AZC. Om de bewoners van het COA in de juiste sportkleding te laten trainen is er door Spurt’88 een inzamelingsactie gehouden. Hardloopkleding en schoenen stroomden binnen en er kon een goede start gemaakt worden, mede omdat “Prins Sport” schoenen beschikbaar stelde.Op woensdag 1 maart startte een grote groep bewoners op het AZC in Hardenberg.

Het doel van de groep is om mee te lopen met de Vrieling Hardenberg City Run op 21 april. Op verzoek van het COA bieden de trainers Luuk Espeldoorn en Janneke Willems van AV Spurt’88 verschillende trainingsvormen aan, die bij het niveau van de deelnemers passen. Op 12 april wordt de training verplaatst naar het centrum van Hardenberg om het parcours te verkennen. Op 19 april volgt een kennismaking met de atletiekbaan aan de J.Weitkamplaan te Hardenberg. Gedurende de gehele clinic lopen leden van AV Spurt’88 mee in deze trainingen. Hardlopen en de ontmoeting staan centraal, het ontspant en verbroedert.Labels:
Categorie: