Hardenberg City Run 21 april

Mar 10, 2017

Het idee voor de City-Run is ontstaan in 2004. “Er bestond een vraag vanuit de gemeente om iets te organiseren waarbij alle nieuwe ontwikkelingen in Hardenberg aan bod zouden komen en te zien zouden zijn”. Mede dankzij Luuk Espeldoorn, één van de snelst rennende ambtenaren van Nederland, ontstond zo het idee voor het organiseren van een City Run. “Het was de bedoeling dat de loop dwars door het centrum zou gaan om de stadskern te promoten”, aldus Egbert.

Kinderen

Bij de eerste edities werd gestart voor kledingwinkel “Vögele” in de Voorstraat. “Er kwamen toen al heel veel kinderen op de wedstrijd af. Zo’n loop dwars door het centrum was nieuw in Hardenberg. Alle scholen werden door de organisatie afzonderlijk benaderd”. Volgens Egbert is dat misschien wel het geheim van de City-Run. “Als één van de weinige wedstrijden slagen we er jaarlijks in om meer dan duizend kinderen aan de start te krijgen. Dat is dan bijna de helft van het totaal aantal deelnemers. Het zijn dan ook met name de kinderen die de City-Run groot hebben gemaakt”.

Succes

Niet alleen de Kids-Run trekt jaarlijks veel deelnemers. Ook de vijf km heeft een grote groei meegemaakt. De Ultieme Uitdaging, een hardloopclinic die jaarlijks door atletiekvereniging Spurt ‘88 wordt georganiseerd, heeft daar in grote mate aan bijgedragen. “Ook voor de Vechtdal Halve marathon organiseert Spurt ’88 nu een clinic. Hardenberg komt dankzij deze initiatieven echt in beweging”.

Hardenberg in beweging

Het succes voor de organisatie zit 'm vooral in het feit dat steeds meer mensen serieus voor de Hardenberg City-run gaan trainen. Om voor het eerst mee te doen, om hun persoonlijke prestatie op een afstand te verbeteren of om voor een lange afstand te gaan. Initiatieven als de Ultieme Uitdaging, IRun2beFit, de Saxenburg Zorgloop, allemaal met het doel om samen te trainen voor het uitlopen van de City-run. De Kidsrun wordt gesponsord door Gewoon Gezond Hardenberg, een initiatief van de gemeente Hardenberg om jongeren bewuster te maken van de voordelen van een gezondere levensstijl.

 

Kijk ook op: hardenbergcityrun.nlLabels:
Categorie: