Sportieve jaarafsluiting bij Spurt'88

Jan 01, 2017

Vooruit, het jaar was nog niet helemaal ten einde toen Spurt’88 op vrijdag 30 december het laatste evenement voor 2016 organiseerde. Maar het was wel een succes, de Eindejaarsloop op en rond de atletiekbaan. Het weer werkte mee, het was droog en windstil, er scheen bij de start om 4 uur nog een waterig zonnetje. Het was wel koud, zo koud dat delen van het parcours nog bevroren waren en glad. Daar was het dus, met name in de bochten, oppassen geblazen. Luuk Espeldoorn had een interessant parcours uitgezet met een lengte van 1,5 km, met flink wat bochten. Met de start op de atletiekbaan, moest na driekwart ronde de baan worden verlaten en ging het via een aantal lussen om en over de Sportboulevard, daarna nog weer honderd meter over de baan naar de finish.

De jeugd mocht beginnen, voor hen was de uitdaging één volle ronde, die met groot enthousiasme werd afgelegd.

Jeugd op Oudejaarsloop Spurt88

De allerkleinsten werden over een deel van het parcours begeleid door een van hun ouders, zodat die ook nog even konden ondervinden hoe mooi het hardlopen is. De volwassen lopers, en ook de oudere jeugd had hiervoor gekozen, startten iets later en konden net zoveel ronden lopen als ze wilden. De fanatieksten maakten er nog een echte wedstrijd van, de meeste lopers liepen lekker een paar rondjes in hun eigen tempo, en enkele volhouders rondden zo toch hun twaalf kilometer af.

Oudejaarsloop Spurt88

En zo hoort het ook, Spurt is er immers voor de prestatie- en wedstrijdlopers en evengoed ook voor de recreatieve lopers.

Terwijl de lopers zichzelf dus behoorlijk warm liepen, ondanks de toenemende kou en de mist, kon het publiek zich warmen aan de vuurkorven, de hamburgers en de glühwein. En warme chocolademelk. Vanaf die plek had het publiek een goed zicht op de lopers, die diverse keren langs kwamen en deels zelfs door een ”mixed-zone” liepen.

Lopers en publiek in de mixed zone bij de Oudejaarsloop 2016 van Spurt'88

Een mooie happening om de onderlinge band te stimuleren en om het jaar af te sluiten. Het lijkt het begin van een goede traditie.

Met de Eindejaarsloop was het sportieve jaar voor Spurt echter nog niet voorbij. Dat kwam op oudejaarsdag voor rekening van een drietal Spurt-atleten die deelnamen aan de Midwinterloop in Den Ham, waarmee het jaar toch wel echt werd uitgeluid. Gerry Meier, Henk Jan Meier en Theo Oldehinkel deden hier nog even de 5,3 kilometer. Henk Jan liep zowaar met een tijd van 20.35 nog naar een tweede plek. Als dat geen goede afsluiting is!

Meer foto's hier en hier.

 



Labels:
Categorie: