Hardenberg City Run groeit


Dat hardlopen leeft in Hardenberg werd vrijdag 19 april wederom duidelijk toen de 9e Vrieling Hardenberg City Run werd gehouden. De weersomstandigheden voor de lopers waren prima, voor het publiek iets minder. Toch werd het één groot hardloopfeest.

In het kader van de nationale sportweek was Sander Boschker, doelman van FC Twente, actief betrokken bij de start van de City Run. Hij onthulde 19 april zijn tegel op de Hardenbergse Walk of Fame, waarmee het startsein werd gegeven voor de nationale sportweek en eveneens de City Run.

Kidsrun

Aan de IK Lekker Fit Run!? deden de meeste deelnemers mee. Ruim 1200 schoolkinderen liepen de ronde van één km door het centrum van Hardenberg. Met ruim 140 deelnemers lijkt ook de drie km een populaire afstand te worden. Danny Koppelman won in een mooie tijd van 9:35.  Robin Prent uit Ruinen was de snelste dame in 13:15.

G-loop
Nieuw dit jaar was de G-loop over een afstand van 750 meter. De loop is bedoeld om mensen met een functiebeperking ook de mogelijkheid te geven aan de loopsport te kunnen deelnemen. De loop bleek een succes want veertig enthousiaste deelnemers bereikten de finish.

5 km
De 5 km is traditiegetrouw de afstand waar zeer snel wordt gelopen. Zo is er een aparte wedstrijd voor junioren en neosenioren die veel snelle talentvolle lopers aantrekt. De overwinning ging naar de Belgische Davy Stieperaere met een tijd van 15:53. Bij de dames won de eveneens Belgische Lies Deruddere in 19.00. Aan de 5 km was tevens de Rekla Teamloop gekoppeld. Het team ‘orthopedie’ behaalde de overwinning.

10 km
Op de 10 km stak Erik Driesen uit Vollenhove met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. In 32:28 kwam hij als eerste over de streep. Bij de dames leverde Karina Willems een mooie prestatie door tijdens haar eerste 10 km wedstrijd als eerste dame te finishen in 40:51. Ook aan de 10 km was een teamloop verbonden. Het team ‘budgetbestrating’ was het sterkste.

Spurtatleten
Ook lopers van de Hardenbergse atletiekvereniging Spurt ’88 waren goed vertegenwoordigd bij de City Run. Vele lopers die ‘de ultieme uitdaging’ aangingen en zich vanaf januari dit jaar klaarstoomden voor de 5 km, haalden de finish.
Op de 5 km was er een podiumplaats voor Jan Groot. Hij werd knap derde bij de heren 40+ in 18:09. Albert Oldehinkel en Roelof Hutten werden respectievelijk tweede en derde bij de heren 50+ op dezelfde afstand. Bij de dames 45+ werd Linda Breukelman tweede en Jacqueline Ruizenaar derde.