Vele ereplaatsen voor Spurters


In Ommen vond op zaterdag 5 april de Runnersworld Halve Marathon plaats. Traditiegetrouw werd door vele spurtatleten deelgenomen aan de wedstrijd. Meerdere ‘groenhemden’ behaalden tevens het podium. Ook was er een spurter die deelnam aan de Marathon van Parijs.

 

William van Eeken was zeer snel op de 5 km. In 16:46 werd hij knap derde. Op de tien kilometer wist spurtatlete Roelie Lennips een eerste plaats te behalen in de categorie dames 35+, in een tijd van 46:57. Op de halve marathon was Johan Boom de snelste spurter. Zijn tijd van 1:19:07 leverde hem een tweede plaats op bij de heren 35+. Voor Janneke Willems was er een mooie derde plaats bij de dames 35+ met een tijd van 1:44:46. Bij de dames senioren voerden twee spurtatletes de lijst aan. Dineke Welleweerd werd eerste in 1:37:14, Manon Herbert tweede in 1:39:26.

 

Parijs Marathon

Afgelopen zondag vond in de Franse hoofdstad de marathon van Parijs plaats. De wedstrijd is na de marathon van Londen en de marathon van Berlijn, de derde populairste langeafstandsloop in Europa met circa 50.000 deelnemers. De omstandigheden voor de lopers waren prima, wat in uitstekende resultaten resulteerde.

Na een gedegen voorbereiding, probeerde spurter Bert Busman zijn persoonlijk record van 3:28:02 aan te scherpen. Daar slaagde hij ruimschoots in door de 42 kilometer en 195 meter te volbrengen in een prachtige tijd van 3:18:45.