Spurters zegevieren in Sibculo


 

Afgelopen zaterdag stond de Aqua-Klimcross op het programma. De vele heuvels rondom de spartelvijver in Sibculo vormen jaarlijks weer een grote uitdaging voor vele atleten. Dit jaar was tevens de ultra-klimcross aan het programma toegevoegd; een loodzware halve marathon met onderweg 70 steile hellingen en 14 waterpassages.


Een aantal spurters durfden het aan om de langste afstand van 21 km af te leggen. Wim Matel was de snelste spurtatleet in een tijd van 2:03:11.

 

Ook op de 12 km leverden de spurtatleten mooie prestaties. Het team bestaande uit William van Eeken, Gerjan Welleweerd, Dineke Post-Welleweerd en Kristan Post, werd eerste op de Estafette Quattro Run in een tijd van 1:00:29. Op de 6 km werd Dineke Post-Welleweerd tevens knap derde dame in een tijd van 33:39 en op de 3 km wist Gerjan Welleweerd een derde plaats te bemachtigen in een tijd van 14:50.

 

Ook de jongste spurtatleten lieten van zich horen bij de Aqua Klimcross. Stefan Hofsink werd knap derde op de Spettercross in 5:33 en zijn zus Melanie pakte een mooie tweede plaats bij de meisjes in 6:30.

 

Singelloop

In Hollandscheveld werd deelgenomen aan de Singelloop. In een sterk deelnemersveld op de 10 km, werd Mark Schippers negende bij de heren in een tijd van 34:48. Ilona Stille werd achtste bij de dames in 21:10 op de 5 km.


Losserloop

Een aantal spurters reisden af naar Losser om deel te nemen aan de Losserloop. Gerco de Vries legde de halve marathon af in een mooie tijd van 1:42:16 en werd achtste in zijn categorie.  

 

100e Marathon

Zaterdag 23 augustus liep Henk Meppelink zijn 100e marathon op de combibaan in Gramsbergen. Hij liep deze mijlpaal voor het goede doel KWF. Een aantal spurtatleten ondersteunden zijn project door een deel van de marathon mee te lopen voor het goede doel.