Spurters volbrengen jubileumeditie City-Run


De Vrieling Hardenberg City Run kende een bijzonder succesvol tienjarig jubileum, dankzij een record aantal inschrijvingen van 2696 inschrijvers. Uiteraard namen vele spurtatleten deel aan de wedstrijd, wat resulteerde in prachtige prestaties.

Stefan Hofsink behaalde een tweede plaats op de 1 km in een snelle tijd van 3:38 bij de jongens tot 10 jaar. Op de 5 km liep Janneke Maathuis knap naar een derde plaats bij de dames 35+ in 23:29. Op de Halve Marathon, het nieuwe onderdeel van de City-Run met een prachtig parcours door het Vechtdal, wist Aard van der Vinne in een razendsnelle tijd van 1:19:35 een tweede plaats te bemachtigen bij de mannen 40+. Dineke Welleweerd werd knap tweede bij de dames senioren in 1:39:01. Bij de dames 40+ wist Roelie Lennips de overwinning te behalen in een tijd van 1:43:20, voor Marijke Nij Bijvank die in 1:47:35 derde werd.

Debuut
Wederom werd dit jaar door AV Spurt ’88 de ultieme uitdaging gehouden, om beginnende lopers voor te bereiden op de Vrieling Hardenberg City Run. Ook dit jaar bleek de clinic een groot succes. Vele fanatiekelingen maakten hun debuut op de 5 km. Voor het eerst werd dit jaar ook een clinic georganiseerd om de meer geoefende lopers klaar te stomen voor de Halve Marathon. Dankzij een goede voorbereiding wist iedereen de finish te halen.

Rietplasloop
Op een regenachtige Moederdag werd in Emmen de Rietplasloop gehouden. Marleen Herbert toonde haar goede vorm door de 15 km te volbrengen in een prachtige tijd van 1:04:29. Ze werd eerste bij de Dames Senioren. De tweede plaats was voor haar zusje Manon, die de 15 km aflegde in een mooie tijd van 1:07:21.