Spurters presteren bij vernieuwde ACO Cross


Spurters presteren bij vernieuwde ACO Cross

In Ommen werd afgelopen zaterdag door vele spurtatleten deelgenomen aan de ACO van Elderen Crossloop. Enkele lopers probeerden hun positie in het tussenklassement van de overkoepelende Vechtdal Crosscompetitie te versterken.

 
 De organisatie kon na afloop rekenen op veel lof over het vernieuwde en attractieve parcours dat was uitgezet in het Ommer bos. De vele regenval gedurende de dagen voor de wedstrijd creëerde voor de lopers een extra uitdaging. De cross werd een echte kuitenbijter en besmeurd met modder passeerden de lopers na hun prestatie de finish.

Jeugd
 Bij de jongens tot 15 jaar won Thijs Terlouw de 2750 meter in 11:07.
 
5 km
De spurters lieten zien met zware omstandigheden om te kunnen gaan, want vele atleten pakten een plekje bij de beste 5 lopers in hun categorie op de hoofdafstanden. Op de 5 km verstevigde Bert Busman zijn 2e plek in de crosscompetitie door als tweede te finishen bij de heren 40+ in 20:36. Ilona Stille Werd eveneens knap tweede bij de dames senioren in 23:12. Voor Janneke Maathuis was een mooie tweede plek weggelegd bij de dames 35+ met een tijd van 24:14.
 
10 km
 Deelnemers aan de 10 km hielden het onderweg niet droog. Marleen Herbert won bij de dames in 44:57. Henrieke Aalberts zat haar op de hielen en werd tweede in 45:18. Henk van Duuren behaalde een tweede plek bij de heren 60+ in 47:06. Eefke Meijerink-Veltink behaalde knap de zege bij de dames 50+ in 51:07.

 Volgende week wordt de crosscompetitie vervolgd in Vroomshoop bij de 2e Zandstuve Crossloop.