Spurters pieken in Nijmegen


Spurters pieken in Nijmegen

In Nijmegen vond het afgelopen weekend de dertigste editie van de Zevenheuvelenloop plaats. Traditiegetrouw reisden vele spurters af naar het Gelderse Nijmegen om mooie prestaties te verrichten.

Tijdens de jubileumeditie van de loop werd eenmalig de Zevenheuvelennacht gehouden; een sfeervolle wedstrijd op de zaterdagavond over vijf en tien kilometer. Spurtatlete Janneke Willems leverde een opmerkelijke prestatie door tijdens één van de grootste hardloopevenementen van Nederland een eerste plaats te behalen bij de dames 45 t/m 49 jaar met een tijd van 46:06.

Op zondag 17 november stond de traditionele afstand van 15 kilometer op het programma. Vierentwintig spurters deden mee en haalden allen knap de finish. Marathonloper Johan Boom liet na een fantastische marathon in Frankfurt zien weer helemaal hersteld te zijn. In een tijd van 55:23 liep hij zijn snelste Zevenheuvelenloop ooit. René Ramaker volgde in een mooie tijd van 56:44. Ook Kevin Timmerman en Herjan Gerrits volbrachten de 15 kilometer knap binnen het uur.

Poort van Drenthe Cross
In Coevorden vond de opening van de Drameco Crosscup plaats met de Ahlers Poort van Drenthe cross. Jeugdtalent Stefan Hofsink werd op de 1 km knap eerste in 4:31. Aard van der Vinne werd in 38:26 derde bij de heren 40+. Bij de dames leverde Marleen Herbert een mooie prestatie door met een tijd van 44:51 een derde plaats te bemachtigen.

Polybouw Aluminium Crossloop, Rijssen
Tijdens de 'start van het crosscircuit van het Oosten' presteerde Dineke Welleweerd zeer goed door op de 5 km als tweede dame te finishen in een tijd van 20:58.

Z.s.m. volgen hier de volledige uitslagen op een rijtje.