Spurters scoren podiumplaatsen


Spurters scoren podiumplaatsen

Wiekloop

In De Wijk werd er donderdagavond een stratenloop georganiseerd onder de naam Wiekloop. Ondanks de klinkers en bochten werden er mooie prestaties geleverd, maar net niet voldoen voor een plaats op het podium. Ilona Stille werd 4e op de 5 km met een tijd van 21.12. Henny Berends had  22.59 nodig om deze afstand af te leggen.
Op de 10 km belandde Henk Oldehinkel ook net naast het ereschavot met een tijd van 41.22.

Ketelhavenloop

In Ketelhaven liep Jan Groot mee aan de wedstrijd over 10 km. Herstellende van een hamstringblessure en liet hij zien dat hij weer op goede weg terug is en werd 5e in 42.58.

Pr

Luuk Espeldoorn vestigde een persoonlijk record op de halve marathon in Groningen. De tijd van 1.30.28 vormt een mooie uitdaging voor hem om onder de anderhalf uur te komen.

Lichtstadloop

Traditiegetrouw lopen jaarlijks veel spurters mee in de Lichtstadloop in Gramsbergen.
Ieder jaar vallen de Hardenbergse atleten hier wel in de prijzen. William van Eeken mocht plaatsnemen op de 3de plek bij de 5,5 km met een tijd van 19.13, gevolgd door Gerjan Welleweerd die er 18 seconden langer over deed. Albert Oldehinkel liet zien dat hij de snelheid nog lang niet kwijt is; hij werd 2e met 20.25 min. Dineke Post liep zich in 22:06 minuten ook naar de 2e plaats. Op de 10 km was Mark Schippers alle overige senioren te snel af in 33.58. Bij de mannen boven de 40 jaar was het Aard vd Vinne die een 2e plaats opeiste. Roelie Lennips claimde een 3de plaats op deze afstand bij de vrouwen 35+.