Spurters in druk hardloopweekend


Het afgelopen weekend konden de atleten van AV Spurt '88 deelnemen aan diverse wedstrijden in de regio. De aftrap van een druk hardloopweekend vond plaats in Nieuwleusen, waar de tweede editie van de Oranjeloop werd gehouden.

 

De organisatie slaagde erin om veel deelnemers aan te trekken. Ondanks het sterke deelnemersveld en de tropische weersomstandigheden, wisten drie spurters een podiumplaats te bemachtigen. Henk Oldehinkel was de snelste master. Hij bleef knap onder de veertig minuten en werd eerste bij de Heren 50+. In dezelfde categorie werd Adri Deemter keurig derde in 41.29. Manon Herbert behoorde tot de sterkste dames in het veld. Met een tijd van 42.37 werd ze eerste bij de dames senioren.

 

Halve marathon, Dalfsen

Voor de duurlopers stond zaterdag 7 september de Halve Marathon van Dalfsen op het programma. Ook kon er worden deelgenomen aan de 5 of 10 km. De jonge spurtatleet William van Eeken leverde een opmerkelijke prestatie door de 5 km te volbrengen in slechts 17 minuten en 52 seconden. Met deze prestatie bewees hij een groot talent te zijn. Dineke Welleweerd was op de 5 km de snelste dame met een mooie tijd van 20.10. Marathonloper Johan Boom liep de halve marathon als voorbereiding op de marathon van Frankfurt die op 27 oktober wordt gehouden. Met een tijd van 1.22.20 werd hij zesde bij de heren 40+.


Albert-Eisingloop, Dalen

In Dalen werd op zondag 9 september de 8e Albert-Eisingloop gehouden. Bij de jeugd leverde Stefan Hofsink een mooie prestatie door de 1 km te volbrengen in 4:09. Zijn prestatie was goed voor een derde plek. Op de 5 km was Hilbrand van de Belt de snelste50-plusser in een tijd van 18:44. Na haar prestatie in Nieuwleusen, wist Manon Herbert wist haar goede vorm te behouden. Ze werd knap derde in een tijd van 42:09.


StrongmanRun
Met ruim 18 km door bossen, over heuvels en onderweg 25 obstakels, is de Strongman Run ongetwijfeld één van de zwaarste hardloopwedstrijden van Nederland. Enkele spurtatleten gingen de strijd aan en wisten na flink ploeteren knap de finish te bereiken.

Met een tijd van 1:48:54 was Aard van der Vinne de snelste spurter.