Spurters in aktie


Spurters in aktie

Op zaterdag 12 maart werd door enkele spurtatleten deelgenomen aan de Halve Marathon van Haren. Deze voorjaarsklassieker werd alweer voor de 34e keer gehouden. Henk Oldehinkel was de snelste spurtatleet. Hij finishte in een tijd van 1.28.15 op een 9e plek bij de Masters. Roelof Hutten finishte in een tijd van 1.29.22 en Egbert Meilink noteerde een tijd van 1.33.19. Op de 12.3 km was er een podiumplaats voor de talentvolle spurtatleet Jan Pullen. Met een prachtige tijd van 44.25 min. pakte hij in een sterk bezet veld zilver. 

Salland Trail Nijverdal
Op de Sallandse Heuvelrug konden vele trail liefhebbers genieten van het uitdagende Salland Trail parcours. In deze mooie omgeving kon er worden deelgenomen op de 25, 50 of 75 km. Dit parcours kan zonder meer als een pittige trail worden aangemerkt voor Nederlandse begrippen. Janneke Willems en Wim Ramaker namen deel aan de 25 km. Janneke finishte bij de dames in een tijd van 2.24.20. Wim Ramaker kwam in een keurige tijd van 2.06.42 over de finish.

Indoorgala Sprint tweekamp Tuk / NK korte Cross Oldenzaal
Deze week kreeg Ineke Nawijn het mooie bericht dat ze geselecteerd is om met het Nederlands team op de EK deel te mogen nemen aan de estafette 4 keer 200 meter. In voorbereiding op de EK in Ancona nam Ineke Nawijn deel aan de sprint tweekamp in Tuk. Op de 40 meter noteerde Ineke een tijd van 6.82 seconden. Op de 50 meter finishte ze een tijd van 8.33 seconden, wat goed was voor een derde plaats. 
De NK korte cross (2.500m) voor senioren in Oldenzaal was voor Astrid van Velden een test voor de EK in Ancona. Astrid finishte in een keurige tijd van 9.23 min.