Jan Pullen snelste Nederlander


Spurter Jan Pullen snelste Nederlander in Budapest Marathon

Een aantal atleten uit Hardenberg namen afgelopen zondag deel aan de Budapest Marathon. Spurtatleet Jan Pullen leverde een topprestatie door in de Hongaarse hoofdstad als snelste Nederlander de finish te passeren in een prachtige tijd van 2:56:37.

De spurtatleet die traint onder begeleiding van marathoncoach Freek Vosjan, reisde na een gedegen voorbereiding af naar Hongarije met het doel zijn persoonlijk record aan te scherpen. Hij slaagde daar ruimschoots in door zijn beste tijd met ruim een halfuur aan te scherpen. Peter Vosjan, de zoon van begeleider Freek, liep de marathon in een mooie tijd van 3:18:02. Ook Hardenbergers Jacco Brink (3:15:29) en René van der Beek (3:27:23) behaalden in een zeer scherpe tijd de finish.

Start Vechtdal Cross competitie
Dichter bij huis vond de aftrap plaats van de Vechtdal Cross Competitie met de 1e Zandstuve Bosloop in Den Ham. Dit crosscircuit, maakt nu samen met de Oldemeijercross in Hardenberg en de ACO van Elderen boslopen in Ommen deel uit van een overkoepelende competitie waarin mooie prijzen zijn te winnen.
Op de korte afstand over 5 km behaalde Albert Oldehinkel de eerste plaats bij de heren 50+ in 20:03. Twee weken na zijn deelname aan de marathon van Berlijn, spurtte Bert Busman knap naar een derde plaats bij de heren 40+ in 21:05. Bij de dames leverde Ilona Stille een mooie prestatie door tweede te worden bij de dames senioren in 23:20. Janneke Maathuis werd bij de dames 35+ eveneens tweede in 24:35, gevolgd door Jolanda Assink-Nijboer. Gerda Kloek-Tusveld werd bij de dames 50+ eerste in 26:31.
Op de 10 km toonde Henk van Duuren zijn uitstekende vorm door tweede te worden bij de heren 60+ in 44:46. Manon Herbert bleef haar concurrentes ver voor en passeerde de finish als eerste seniore in 46:02. Eefke Meijerink-Veltink won bij de dames 50+ in 49:15. Linda Breukelman volgde in 53:29.
Ook de jeugd presteerde goed. Thijs Terlouw en Juan Oldehinkel werden respectievelijk eerste en tweede in hun categorie op de 1.5 km. Nora Assink pakte een eerste plek bij de meiden tot 10 jaar.

Eindhoven
Na twee weken geleden een persoonlijk record te hebben behaald op de marathon in Berlijn, liep Pascal van Zon de halve marathon van Eindhoven. Hij finishte in een mooie tijd van 1:26:53.