Spurt’88 ontgroent baan


Onder grote belangstelling is woensdagavond 11 september de nieuwe atletiekbaan door het Hardenbergse Spurt’88 in gebruik genomen. Ruim 180 atleten maakten de eerste echte training mee op het nieuwe sportcomplex aan de Jan Weitkamplaan.


Om de baan op een bijzondere manier in te wijden waren alle Spurt’88-leden van jong tot oud uitgenodigd, maar mochten ook zij introducees meenemen. Aan die oproep was massaal gehoor gegeven, zodat er op de 400 meter baan een lint van 200 meter aan hardlopers ontstond.Terwijl de jeugdleden plichtsgetrouw vaste nummers oefenden zoals kogelstoten en verspringen, stortten de hardlopers zich op de intervaltraining op en om de baan.

 

Na een uur intensief sporten was er volop gelegenheid om bij te komen en te praten onder het genot van een hapje en drankje. Spurt’88-voorzitter Henk Bosch richtte nog even het woord tot alle aanwezige leden en benadrukte dat het wachten nu eindelijk beloond was. Ook bedankte hij de gemeente Hardenberg die hiermee toch de moed heeft getoond om een flinke investering te doen op sportgebied. Vanaf heden zal de atletiekbaan de uitvalsbasis zijn voor de vele loop- en atletiekgroepen en zal deze vaak Spurt-groen gekleurd zijn.