Deelnamerecord Oldemeijercross


Hardenberg – De negende editie van de Oldemeijercross die werd gehouden op zaterdag 19 oktober, gaat de boeken in als een recordeditie. Een kleine 300 deelnemers passeerden de finish na een zwaar parcours te hebben afgelegd rondom recreatieplas de Oldemeijer.


De negende recordeditie werd gehouden onder perfecte weersomstandigheden. Mede dankzij veel zon en weinig wind, werden prachtige prestaties geleverd. Ook de jonge generatie liet van zich horen. Maar liefst 61 talenten deden mee aan de 1 km. Pim Bakker van AV Rijssen was op deze afstand met 3.09 het snelst, voor zijn broertje Gijs. Stefan Hofsink hield de eer van de organiserende vereniging Spurt ’88 hoog, met een tijd van 3.34. Daarmee was hij bij de jeugd t/m 9 jaar het snelst. De meisjes kregen een prima winnares in de persoon van Maureen Rekers (3.58) van Sisu uit Almelo.

 

Donatie
De organiserende atletiekvereniging Spurt ’88 werkte dit jaar voor het eerst samen met Staatsbosbeheer. Van het inschrijfgeld wordt één euro per deelnemer afgedragen aan onderhoud van natuur en milieu. Zo maakt Spurt ’88 het voor Staatsbosbeheer gemakkelijker om activiteiten als de Oldemeijercross ook in de toekomst te kunnen blijven ondersteunen.

 

3 km
Wilbert Dennekamp van AV Rijssen was op de korte cross over 3 km de snelste atleet in een toptijd van 10.50. Hij klopte Nick Marsman en Goirgis Kampman van de atletiekvereniging uit Ommen. Bij de meisjes ging de zege naar een ijzersterke Ilse Pullen, met een tijd van 11.36. Op een tweede plaats finishte Astrid van Velden met 12.32, gevolgd door Savanna Warmink in 13.44.

 

6 km
Danny Koppelman was op de 6 km de overtuigende winnaar met een tijd van 21.27. Op een tweede plaats finishte alweer een Rijssense atleet in de persoon van Michiel Gerritsen. (21.52). Een derde plaats was er voor Hilco Huisjes in 22.14. Bij dames liet Dineke Welleweerd zien dat AV Rijssen serieus werk maakt van haar talentenopleiding. Zij was met 26.14 verreweg de snelste voor Rianne Kleinbrinke (27.02) en Rachel Rozenkamp (27.11).

9 km
Op de langste afstand over 9 km was de regionale topatleet Leon Sanderman (32.07) net iets te sterk voor Werner Wessels (32.21). Er was een derde plaats voor Reinder de Jonge in 34.03. Bij de dames was er opnieuw succes voor de sportvrouw bij uitstek, Brigit Landewe. De allround sportvrouw uit Boekelo won maar liefst voor de zesde keer de cross bij de dames.

 

Spurtatleten
Op de 6 km werd spurter Albert Oldehinkel uit Radewijk knap eerste bij de mannen 50+ in 24.12. Hilbrand van de Belt behaalde een derde plaats in dezelfde categorie met een tijd van 25:07. Bij de dames leverde de prestatie van Dineke Welleweerd (26:14) een eerste plaats op. Janneke Willems en Rina Meijer werden bij de dames 35+ respectievelijk tweede en derde. Spurttalent René Ramaker stelde met een tijd van 35:52 een derde plaats veilig door zijn concurrent nipt voor te blijven. Met een mooie tijd van 37:38 was Henk Oldehinkel de derde 50-plusser op de 9 km.