Vernieuwde Oldemeijercross succes


Nieuwe editie Oldemeijercross groot succes


Hardenberg – De Oldemeijercross werd op zaterdag 15 oktober voor de twaalfde keer georganiseerd door Spurt ’88. De tweede wedstrijd van de Vechtdal Crosscompetite trok een record aantal deelnemers. Veel lof was er voor de organisatie en het vernieuwde parcours dat door Spurt ’88 trainer Henk van Duuren en de vele vrijwilligers was uitgezet.

De deelnemende atleten en de vele toeschouwers reageerden zeer enthousiast over het vernieuwde en uitdagende parcours dat was uitgezet. Het prachtige parcours was vanaf de start- en finishlocatie goed te overzien voor het publiek. Circa 400 lopers deden mee aan het evenement. Dit betekende wederom een deelnamerecord, een teken dat de Oldemeijercross een geliefd sportevenement is in de regio.

Mooie prestaties
De deelnemers kregen een pittig parcours voorgeschoteld met heftige klimmetjes, passages met mul zand en lastige afdalingen rondom recreatievijver de Oldemeijer. Nick Marsman won vol overtuiging de zes kilometer in een tijd van 22:41. De snelste vrouw op deze afstand was Yvonne Meijer in een tijd van 26:03. De negen kilometer werd gewonnen door Danny Koppelman in 32:16. Spurtatlete Henrieke Ramaker won het hoofdnummer knap in 43:30.


Spurtatleten
Melanie Hofsink won de 3 km in een mooie tijd van 18:35. Roelof Hutten won de zes kilometer bij de heren 50+ in een mooie tijd van 26:16. Albert Oldehinkel volgde in een tijd van 26:59 en werd knap tweede. Manon Herbert pakte na winnares Henrieke Ramaker een tweede plek in een tijd van 43:49. Astrid van Velden behaalde een eerste plaats op de 6 kilometer bij de dames 40+ in een tijd van 27:51.

De organisatie van de Oldemijercross wil graag alle sponsoren en vrijwilligers bedanken die ervoor hebben gezorgd dat de twaalfde editie van de Oldemeijercross een groot succes is geworden. De volgende wedstrijd in de Vechtdal Crosscompetite is de tweede Zandstuve Bosloop in Vroomshoop op 26 november 2016.

Bekijk via de volgende links foto's gemaakt door Henny Berends van de 1, 3 en 6 km en de 9 km.