Het regent parcoursrecords


Klenckeloop

Onder warme omstandigheden werd afgelopen zaterdag het eerste lustrum van de Klenckeloop in Oosterhesselen georganiseerd. Bij deze loop was Spurt sterk vertegenwoordigd met een aantal mooie podiumplaatsen. Albert Oldehinkel wist niet alleen de eerste plaatst te bemachtigen op de 5 km maar scherpte ook het parcoursrecord aan bij de mannen 50+ in 18.21min. Roelie Lennips deed hetzelfde als Albert op de 10 km met een eerste plaats en scherpte het parcoursrecord aan naar 46.23min bij de dames 50+. Johan Boom finishte derde overall en eerste in zijn categorie 40+ in een super tijd van 36.10min Tot slot wist ook Spurter Manon Herbert het podium te bereiken in een tijd van 45.13min, daarmee werd ze 2e bij de dames senioren op de 10 km.

 

Muhlenlauf

Net over de grens in het plaatsje Laar werd afgelopen zaterdag voor de 29e keer alweer de Muhlenlauf georganiseerd. Wiliam van Eeken en Henny Berends wisten deze wedstrijd te waarderen en Wiliam finishte als 1e in 17.14min in en Henny als 4e in 22.50min beide op de 5 km. Op de 10 km werd Henk Oldehinkel knap 4e overall en eerste in zijn categorie in 40.20min

 

Dam tot Damloop

Afgelopen zondag werd de 30e Dam tot Damloop georganiseerd. Dit grootste hardloopevenement van Nederland voert de lopers van Amsterdam naar Zaandam over 10 Engelse mijlen. Spurters Martien Kuilder, Ronald Ardesch en Willem Timmers deden hier aan mee en finishte in respectievelijk in 1.19.34, 1.19.43 en 1.32.06.

 

SandurRun

Zondag werd iets dichter bij huis ook nog de 4e editie van de SandurRun georganiseerd in Emmen. Gerco de Vries verscheen aan de start en liep de 10 km in 43.41 min.

 

Almelo Allee

Voor de eerste keer werd afgelopen zondag de Almelo Allee georganiseerd. Het parcour voert de lopers over onverharde en verharde wegen die deels eenmalig zijn opengesteld. Aan de start verscheen Jan Groot en hij pakte in een tijd van 19.09 min de eerste plaats op de 5 km in zijn categorie.