Spurters presteren in Hardenberg en Enschede


Voor veel spurters is de Cityrun in Hardenberg de thuiswedstrijd van het jaar.

De 14e editie van de Cityrun afgelopen vrijdag, stonden veel spurtatleten aan de start van de diverse afstanden en ook als vrijwilliger om ook van dit hardloopevenement weer een groot succes te maken. De omstandigheden voor het lopen waren goed, al was het voor veel lopers en supporters op de vlakte doorbijten door de straffe wind.

Het resulteerde in een aantal mooie podiumplaatsen op diverse afstanden.

Zo werden op de 5km spurtatletes Ineke Nawijn en Heidi Onnink 2e en derde bij de vrouwen 45 in 22.55 en 24.50. Op de halve marathon behaalde Jan Pullen na zijn PR op de hele marathon in Rotterdam, ook een PR op de halve marathon van 1.17.34. Met deze supertijd  werd Jan derde bij de mannen senioren.

Ook Bruchtervelder Roelf Hutten behaalde de derde plaats in zijn categorie en finishte in een nette tijd 1.30.49. Spurtatlete Henrieke Ramaker wist haar PR aan te scherpen naar 1.40.58 en werd daarmee 2e in haar categorie.

Zie voor alle uitslagen www.uitslagen.nl

Johan Boom 2e bij Enschede Marathon

Spurter Johan Boom stond afgelopen zondag aan de start van de oudste marathon van Nederland. De in topvorm verkerende atleet wist na een vrijwel vlakke race de 2e  plaats te machtigen en deed de klokken in Enschede stilstaan op 2.44.02 bij de mannen 45.

 

Spurt junioren scoren op atletiekonderdelen

Tamara Scholten,Nora Assink en Lieke Schotanus reisden afgelopen zaterdag af naar atletiek club Tion in Enschede. De dames Junioren wisten hun PR te verbeteren bij de D-junioren. De atletiekonderdelen bestonden uit 60m sprint kogelstoten en verspringen.