Als Marieke danst


‘Als Marieke danst.....en andere hardloopverhalen’: een boek van Henk van Duuren

 

 

Tijdens een training op zaterdag ochtend, eind 2005, liep Henk van Duuren naast Herman Weening, clubgenoot bij AV Spurt’88 en redacteur van Hardloopnieuws. Weening vertelde enthousiast over zijn website, maar betreurde het dat zijn columnist er mee gestopt was. Voorzichtig merkte Henk van Duuren op dat hij af en toe een verhaal schreef, hoofdzakelijk jeugdherinneringen of een verhaaltje voor zichzelf. “Stuur me er maar een paar. Ik kijk wel of ik er iets mee kan!” was het voorstel. Enkele artikelen werden aangeleverd en de volgende dag al stond de eerste column, ‘Wind

mee….wind tegen’, op Hardloopnieuws. Vele verhalen volgden en een selectie daaruit vormt de inhoud van dit boek, een samensmelting van twee passies: hardlopen en schrijven.

 

In “Als Marieke danst…” staan serieuze, luchtige, ontroerende, humoristisch en hilarische verhalen. Meningen, belevingen en ontmoetingen wisselen elkaar af. Henk van Duuren, loper en trainer bij de Hardenbergse Atletiekvereniging Spurt’88, belicht in deze bundel het hardlopen op zijn geheel eigen wijze.

 

 ‘Als Marieke danst….’  is qua inhoud en prijs uitermate geschikt om cadeau  te geven aan iemand die de hardloopsport omarmt. Herkenbare verhalen, geen zwaarwichtige onderwerpen of onnavolgbare verhalenlijnen. Af en toe een column en dan kan het boek aan de kant gelegd worden, net als bij een reep chocolade. Proeven, genieten en nog een deel bewaren voor een volgende gelegenheid. Bij chocolade gaat dat wel eens mis en is de reep zo op. Of dat bij dit boek ook het geval is? Wie weet!

 

'Als Marieke danst.....' (60 verhalen, 156 pagina's, ISBN: 9789463184441) is gepubliceerd via het self publishingplatform Mijnbestseller.nl.

 

Het boek is onder andere te koop bij www.mijnbestseller.nl. Naar shop en zoek met nummer: 97367 of Google: Als Marieke danst.

Foto's en nadere toelichting is ook te vinden op:

de facebookpagina van Spurt'88

 

http://vechtdaldichtbij.nl/als-marieke-danst-boek-henk-duuren/

http://www.hardloopnieuws.nl/action/news/item/34830/henk-van-duuren-bundelt-hardloopnieuwscolumns-in-boekvorm.html